PrincessGaia´s Diary

Well Hello there, I didnt go up this morning to make you life a living hell but if you insist I can start now!?!

Min bilder
Namn:
Plats: Gothenburg, Sweden

A positive attitude may not solve all your problems, but it will annoy enough people to make it worth the effort. ~Herm Albright

onsdag, oktober 04, 2006

Fildelning

Man upphör aldrig att förvånas över den ignorans som samhället har för sin egen kapacitet.
Jag som sällan skriver om saker som är direkt aktuella gör härmed mitt intågande i att kritisera det svenska samhällsstrukturen.
Oki kanske inte själva strukturen men dock samhällsdebbaten generellt.
hör o häpna.

"Nyligen frikände hovrätten en man från Västerås som hade lagt ut filmen Hip hip hora på nätet för nedladdning." (
http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=286&a=300052 )

Alltså visst jag kan köpa att detta med nedladdning via pier to pier systemet är olagligt och att det får skådespelarna och musikproducenterna att känna sig lurade av folket.
Men alltså..o missförstå mig rätt..
Varje dag misshandlas, våldtas och rånas människor i vårt samhälle. Polisen har knappt resurses att klara ut dessa brott.
Hur i hela friden hade folk (läs: alla som nu anser detta vara ett ENORMT problem) tänkt att polisen skulle lyckas att få resurser till att jaga privatpersoner vid sin dator som laddar hem för eget bruk när de knappt har råd idag o lösa ens 50% av alla brott?
Och om politikernas svar på detta är att ge öronmärkta pengar till polisen för att bekämpa denna typen av brott blir jag rent ut sagt FÖRBANNAD.
(
http://computersweden.idg.se/2.139/1.48031 )

Polisen behöver få anslag till att starta upp fler skolor, höja lönerna och skapa en bättre arbetsmiljö. Polisen behöver pengar för att kunna lösa fler brott som är direkt personrelaterade. För att kunna hjälpa till med krisgrupper och psykologer vid större tragedier.

HUR tänker politikerna när de anser nätpirater (läses: Svensson) vara så otroligt mycket viktigare att haffa än våldtäcksmän, mördare och rånare?

Om nu det anses att olaglig nedladdning är ett sånt enormt samhällsproblem (
http://www2.piratpartiet.se/nyhet20060806-1 ) som filmbranschens intresseorganisation påstår så får det väl skapas egna "nätpoliser" men GE FAN I ATT SYSSELSÄTTA SVENSKA POLISKÅREN MED ADMINISTRATIVA STRUNT BROTT när de har bevisligen så det räcker o blir över med de riktiga kriminella.

*fnyser*

3 Comments:

Blogger Callisto said...

Håller med, käraste Gaia. :) Prioritera mera. Tänk att bli våldtagen eller misshandlad, och få höra att alla poliser minsann är och jagar en server nånstans, för det liggern en stackars svensk film på den... Snacka om att sila mygg och svälja kameler.

oktober 08, 2006 12:24 fm  
Blogger PrincessGaia said...

*GARV*
mm..så är det..vi får väl se nu vad det nya svenska styret skall ställa till med ;)
Förhoppningen är ju till det bättre.

oktober 09, 2006 1:13 em  
Blogger Donsan said...

http://brilliant-allehanda.blogspot.com/

juni 13, 2007 4:10 em  

Skicka en kommentar

<< Home