Varmrökt lax- och spenatpirog
By request..här kommer receptet på går dagens plockmatspiroger som var väldigt uppskattade :)
Enjoy
100g Frusen hel bladspenat
100g Färskost Vitlök (typ Philadelphia)
1 rulle smördeg (ej filodeg)
150g Varmrökt lax, bruten i bitar
1 ägg, vispat
1. Tina spenaten och låt den rinna av något.
Blanda därefter spenaten med färskosten och smaka av med salt och svartpeppar.
2. Rulla ut smördegen och skär den till önskade antal bitar. fördela spenatröran på bitarna och lägg på lax.
3. Stäng pirogerna (till trekanter) försegla genom att trycka med en gaffel på kanterna. lägg pirogerna på en plåt och pensla dem med ägget.
4. Grädda 10-15 minuter i ugnen i 200 grader.
Kan serveras varma som kalla :)
Enjoy
100g Frusen hel bladspenat
100g Färskost Vitlök (typ Philadelphia)
1 rulle smördeg (ej filodeg)
150g Varmrökt lax, bruten i bitar
1 ägg, vispat
1. Tina spenaten och låt den rinna av något.
Blanda därefter spenaten med färskosten och smaka av med salt och svartpeppar.
2. Rulla ut smördegen och skär den till önskade antal bitar. fördela spenatröran på bitarna och lägg på lax.
3. Stäng pirogerna (till trekanter) försegla genom att trycka med en gaffel på kanterna. lägg pirogerna på en plåt och pensla dem med ägget.
4. Grädda 10-15 minuter i ugnen i 200 grader.
Kan serveras varma som kalla :)
0 Comments:
Skicka en kommentar
<< Home