PrincessGaia´s Diary

Well Hello there, I didnt go up this morning to make you life a living hell but if you insist I can start now!?!

Min bilder
Namn:
Plats: Gothenburg, Sweden

A positive attitude may not solve all your problems, but it will annoy enough people to make it worth the effort. ~Herm Albright

onsdag, september 15, 2010

Kompledigt är inte lika med semester?!?

Det fick jag lära mig idag.

Då min arbetsgivare tillsammans med facket i år har mina övertidstimmar på hårdkoll så hade jag samlat mig en redig summa timmar i min kompbank första 8 månaderna av året.
Så när det blev semestertid ringde jag till min chef och frågade om det var ok och ta det i kompledighet, sagt och gjort.
Allt frid och fröjd, fram tills idag :S
Då får jag ett email fårn min chef att jag MÅSTE ta 4 veckor semester eller så blir jag uttvingad på semester.
JAg mest men halååå jag har varit ledig, jag har haft 3 underbara veckor kompledigt.
Men enligt våra fantastiska regler som skall anses som "skyddslagstiftning" så anses inte komp vara ledighet!
Hur resonerar man då?
Jo, man stämmer arbetsgivaren om denna inte ser till att de anställda tar ledigt, dvs om jag endast jobbat halva året och det halva året råkar infinna sig på semesterperiod så kan jag bli utvingad på semester ÄVEN om jag inte har några betalda semesterdagar.
Så den fantastiska skyddslagstifningen för anställda försätter folk i konkurs mao.

I mitt fal hamnar jag int ei konkurs men däremot har jag en trainee nu hela resten av detta året som jag måste lära upp från inget för att överta mitt jobb.
samtidigt skall jag börja bli upptränad själv för min nya tjänst...ni ser kanske det själva, jag har itne direkt möjlighet att ta ut någon semester.
Och efter årsskiftet innan semesteråret är slut så kan jag ju knappast i min nya position börja med en månad semester!!

Jag ringde tom till facket och frågade vafan detta är för TVINGANDE skyddslagstiftning och om det går att avtala bort att arbetsgivaren har skadeståndsskyldighet om JAG VÄLJER att inte vilja ha semester.
Enligt facket så är lagen tillför att arbetsgivaren inte skall kunna avtala bort semestern för sina anställda. Och jag mest "arbetstagaren har RÄTT till 4 veckors sammanhängande semester under sommarmånaderna" är inte en rätt..det är ett TVÅNG.
Ett socialistiskt tvång som har slagits igenom för alla människor som hatar sitt arbete, har noll arbetsglädje och jobbar endast för pengarna i lönekuvertet bevisligen.

Så alla vi som älskar vårt arbete, inte har problem med att jobba lite mer när det krävs och kan faktiskt säga NEJ. vi får sitta här och skämmas och blir infasade i samma spår som alla lata volvo anställda.
Fördjävligt tycker jag som absolut inte är utarbetad och faktiskt haft 3veckor ledigt som mest trodde arbetgivaren missat att jag varit kompledig eller inte ville betala ut mina sem dagar i pengar, men ack det var sossarnas skydda dom svaga själp dom starka lagar som "leder vägen" (läs: forcerar)

Så vad gör man nu..jo man tar ledigt varenda en fredag resten av året då..samt lite ledigt kring jul och så flörtade ajg med arbetgivaren och slippa ta ut 4 veckor utan bara 3..ifall jag ville åka på en resa i mars månad i alla fall.
Det gick och lösa och förhoppningsvis märker inte kunden att jag är borta allt för mycket.
Samt ledigheten i december då bord emin trianee kunna klara sig utan mig...eller?
Men vafan såmcyket bråk för at tjag ville själv bestämma över mitt egna liv, det är tydligen förbjudet *mummel*

Etiketter: ,